fasta:+86-133 7770 7018   E-post:Kontakta nu

Dongguan Shangyu Plastic hardware Products Co. LTD

Explosion i Beirut


Från nyheterna   Beirut explosioner: vad vi vet så långt

Massiva explosioner skakade Libanons och_.39:s huvudstad Beirut i tisdags i en explosion som har dödat 50-talet, med många fler dödsoffer som befaras komma.

Hälsoministern Hamad Hasan sa att en explosion i centrum av staden hade skadat minst 2,700-människor enligt " preliminära uppskattningar " och omfattande skador, sade ministern på Libanons och3535;39;LBC:s TV-kanal.

Guvernör Marwan Aboud i Beirut City sa: " Beirut är en katastrofstad och omfattningen av skadorna är enorm. " och lät dådet ljuda " Nationell katastrof som Hiroshima. "

Libanon och\935;39;s premiärminister Hassan Diab sade att de ansvariga för " betala priset " och verkade antyda att lagret i epicentrum av explosionen hade " farligt " Nej.
" Jag lovar er att denna katastrof inte kommer att passera utan ansvarsskyldighet, " Han sa i ett TV-tal. " Fakta om detta farliga lager som har funnits där sedan 2014 kommer att tillkännages och jag kommer inte att föregripa utredningarna. "

Det var så högt att folk kunde höra det på Cypern.

" Jag såg ett eldklot och rök strömma över Beirut.Folk skrek och sprang, blödde.Balkoner sköts av byggnader.Glas i höghus krossade och föll mot gatan. " Ett Reuters vittne.

Videon delades på nätet från det ögonblick en enorm explosion exploderade nära stranden i Beirut och sände en enorm chockvåg genom centrala områden.

Strax innan kunde man se en brand brinna vid en böljande grå röktorn, uppenbarligen från en inledande explosion nära hamnområdet.

Den stora explosionen föregicks av en mindre tio minuter tidigare i samma hamnområde i staden

De lokala medierna visade bilder av blodade människor fångade under spillror efter explosionen, vars orsak inte var omedelbart tydlig.

Sjukhus begärde blodgivning och Libanons Röda halvmåne sände ut en varning till sjukvårdare, och uppmanade dem att skynda sig till leveranscentraler.

Tidiga rapporter i lokala medier tyder på att incidenten kan ha varit en oavsiktlig explosion av fyrverkerier lagrade i hamnen.

En Hizbollah-källa berättade för libanesiska medier att explosionen inte hade något samband med de senaste spänningarna mellan Israel och den militanta gruppen om Libanon och västra gränsen.39. " Ingen sanning i allt som cirkulerar om en israelisk attack mot Hizbollahs vapen i hamnen " Nej.

Explosionen skadade balkonger och blåste ut fönster långt bort. Explosionen hördes över hela staden och några distrikt förlorade elektricitet.

SR News, Media Monitoring Team


Tidigare: Varför välja oss?

Nästa: Funktioner i pvc-profil